Drónt és kutyát is bevetettek a kórházból megszökött kisfiú kereséséhez, meg is lett az eredménye

Megosztás

A Neptun Mentőcsapat adta hírül, hogy épségben előkerült a 10 éves gyermek.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Miskolci Rendőrkapitányság eltűnés miatt folytatott körözési eljárást a 10 éves Horváth Dominik Attila miskolci lakos eltűnése ügyében. A kisfiú december 5-én a déli órákban távozott engedély nélkül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházából ismeretlen helyre.

A keresésben a Neptun Mentőcsapat is részt vett, miután még kedd délután riasztás érkezett a kutyás egységükhöz. Mint a Facebook-oldalukon közzétett posztban írják, “rövid időn belül a helyszínre indultunk 3 fővel, 3 mentőkutyával, 2 gépjárművel és a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete sietett még a segítségünkre Balogh Endre személyében”.

“Helyszíni információgyűjtés után drónnal vizsgáltuk át a Sportcsarnok környékét, és a szagmintavételezést követően a Rendőrségi kutyával párhuzamosan indítottuk a Boyka nevű mantrailinges kutyánkat, aki ismét jó irányt mutatott nekünk. Az eltűnt gyermek többórás előnnyel szaladt át a városon, de a Tudomány és technika házáig sikeresen tudta a kutyánk követni.”

“A rendőrség munkatársai további beérkező információk alapján a keresést más irányba rendelték el, ahonnan már nem tudtunk kutyát indítani, így visszavonultunk a bázisunkra készenlétben állva az esetleges folytatásra” – zárult a poszt.

Mint a Neptun Mentőcsapat egy későbbi bejegyzéséből kiderül, a keresés végül sikerrel járt, a 10 éves gyermek épeségben előkerült.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek